Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη (01.10.2025) τα νέα στοιχεία από τον ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα, αλλά και τον συνολικό απολογισμό από την αρχή του έτους στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση της λοίμωξης από τον ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, από την αρχή του χρόνου έως την 1η Οκτωβρίου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί συνολικά 91 εγχώρια κρούσματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από αυτά, τα 73 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 18 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν τέσσερα νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, δύο εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης, που εκτέθηκαν σε άλλες χώρες του εξωτερικού (ένα στη Σερβία και ένα στην Ιταλία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση.
Συνολικά, από την 1η Ιανουαρίου έως και την 1η Οκτωβρίου έχουν καταγραφεί οκτώ θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 65 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων: 80 έτη, εύρος: 66 – 86 έτη).
Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλο αίτιο (δεν συμπεριλαμβάνεται στον συνολικό αριθμό θανόντων).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ελλάδα
Πηγή: newsit.gr | Συντάκτης: Ανδρέας Μορφόπουλος
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του energy942.gr (φωτογραφίες από διαδίκτυο).
Σχόλια