Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια της Κικής Τσιρώνη, μητέρας του 40χρονου Χριστόφορου, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα.
Μέσα στον αβάσταχτο πόνο της απώλειας, η οικογένεια πήρε μια βαθιά ανθρώπινη και γενναία απόφαση, να δωρίσει τα όργανα του Χριστόφορου, χαρίζοντας ζωή και ελπίδα σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Η μητέρα μιλά για αυτή την απόφαση και συγκινεί με την γενναιότητά της: «Ήταν δική μου προτροπή, η απόφαση όμως ήταν της συντρόφου του. Ο γιος μου ξέρω ότι έφυγε, η ψυχούλα του είναι στον ουρανό. Γιατί να μην δώσει ζωή σε άλλους ανθρώπους;» Ο άτυχος 40χρονος Αγρινιώτης, ζούσε στην Αθήνα και εργαζόταν ως μάγειρας, κάνοντας μάλιστα μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία.
Αποτίμηση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ευλογιάς των προβάτων έκανε ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας αναφερόμενος στα συμπεράσματα της ευρείας σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητοστάκη, ήταν ξεκάθαρος: «Έχουμε μπροστά μας ένα καθοριστικό δίμηνο για να ξεριζώσουμε τη νόσο και να ξεφύγουμε από τον εφιάλτη. Ας το κάνουμε. Ή τώρα ή ποτέ!»
Για μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου, Βασίλης Καραγιώργος, μιλώντας στην εκπομπή της Νανάς Θεοδωροπούλου «Υπάρχει Θέμα», στον energy 94,2.
Σύμφωνα με τον κ. Καραγιώργο τα περιστατικά δεν είναι ιδιαίτερα βαριά αλλά είναι πολλά σε αριθμό με αποτέλεσμα να πιέζεται η Παθολογική Κλινική και να επανέρχεται και το ζήτημα της ενίσχυσής της.
Παρέμβαση στη συζήτηση για τη λειτουργία νέων Πανεπιστημιακών Σχολών στην Αιτωλοακαρνανία έκανε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.
Ο Σπύρος Διαμαντόπουλος διευκρίνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι «εμείς ή εσείς». Είναι «και εμείς και εσείς». Η δήλωση του Δημάρχου Μεσολογγίου έρχεται μια μέρα μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου για διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για το ζήτημα του Πανεπιστημίου, με αντικείμενο τη συγκρότηση της Επιτροπής που θα αγωνιστεί για το διεκδικητικό πλαίσιο του Αγρινίου. Την πρόταση κατέθεσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης που έχει καταθέσει προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σύσκεψη με αντικείμενο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των εγγείων βελτιώσεων πραγματοποιήθηκε χθες, στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΤΟΕΒ, του ΓΟΕΒ Αχελώου και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια.
Η συζήτηση, που είχε ως βασικό στόχο τον συντονισμό και τη βελτίωση των παρεμβάσεων στον αγροτικό τομέα, πήρε έντονη τροπή όταν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, έθεσαν το ζήτημα των ενεργειακών κοινοτήτων, ζητώντας ενημέρωση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υλοποίηση του φωτοβολταϊκού πάρκου στο κτήμα Polder. Τότε παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, ο οποίος προχώρησε σε μία σαφή και τεκμηριωμένη τοποθέτηση, υπενθυμίζοντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του 2021 για το συγκεκριμένο έργο. Όπως τόνισε, η Ομοσπονδία -η οποία είναι γνωστό ότι πρόσκειται στην παράταξη του ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»- είχε καταψηφίσει το έργο, γεγονός που καθιστά αντιφατική τη χθεσινή απαίτηση για ενημέρωση και απαντήσεις.
Στους δρόμους κατέβηκαν σήμερα υγειονομικοί και εκπρόσωποι φορέων του Μεσολογγίου, διεκδικώντας αναβάθμιση του νοσοκομείου της περιοχής και λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Για την κινητοποίηση μίλησε στη Νανά Θεοδωροπούλου και τον energy 94,2 ο πρόεδρος των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας Κώστας Καραγκούνης.
Σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των οδικών υποδομών και την ενίσχυση της ασφάλειας στις μετακινήσεις προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος για το έργο «Βελτίωση δρόμου Μελίγκοβα – Αμβρακιά» (Β’ Φάση).
Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κατά την τακτική της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, ενέκρινε το σχετικό πρακτικό, έπειτα από τον ολοκληρωμένο έλεγχο των δικαιολογητικών και προχώρησε στην ανάδειξη του οριστικού αναδόχου του έργου. Για την εξέλιξη μίλησε στον energy 94,2 και τη Νανά Θεοδωροπούλου, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία Λευκάδας, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού έξω από βίλα κοντά στη Βασιλική που φέρεται να ανήκει σε έναν εύπορο 81χρονο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη.
Η ιστορία άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν ο επιστάτης του σπιτιού βρήκε ένα ύποπτο αντικείμενο στην κεντρική είσοδο. Ενημέρωσε την Αστυνομία στελέχη της οποίας έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από ζελατοδυναμίτιδα. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα γινόταν με βραδύκαυστο φυτίλι. Ο δράστης το άναψε ωστόσο για άγνωστο λόγο η καύση δεν ολοκληρώθηκε και έτσι η έκρηξη δεν έγινε ποτέ. Την υπόθεση χειρίζεται το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λευκάδας, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τραγωδία στα Άγναντα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση σε ρέμα, σε απότομο και ιδιαίτερα δύσβατο σημείο της περιοχής.
Στο σημείο κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική που εντόπισε τον άνδρα και προχώρησε σε επιχείρηση ανάσυρσης, μεταφέροντάς τον με φορείο. Δυστυχώς, ο άνδρας παραδόθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο ΕΚΑΒ, με το περιστατικό να συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 55χρονος άνδρας αργά το βράδυ της Δευτέρας είχε φύγει από το καφενείο του χωριού με προορισμό το σπίτι του. Όμως δεν έφτασε ποτέ με αποτέλεσμα ο αδελφός του να ενημερώσει τις αρχές και μετά την έρευνα να εντοπιστεί η σορός του στο ρέμα του χωριού. Στην άκρη του δρόμου βρέθηκε ο σκούφος, το κινητό και τα γάντια του. Η έρευνα της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.
Ολοκληρώθηκε η τελική παρουσίαση και δημόσια διαβούλευση της κυκλοφοριακής μελέτης για την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, παρουσία δημοτών, εκπροσώπων φορέων και συλλογικών οργάνων, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη εστιάζει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, της προσβασιμότητας και της βιώσιμης κινητικότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κίνηση των πεζών, στην περαιτέρω ανάπτυξη της ποδηλατικής μετακίνησης, καθώς και στη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις ανάγκες της τοπικής εμπορικής δραστηριότητας. Με την ολοκλήρωση της τελικής διαβούλευσης, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εισέρχεται στο στάδιο της θεσμοθέτησης της κυκλοφοριακής μελέτης, ώστε οι προτεινόμενες παρεμβάσεις να υλοποιηθούν σταδιακά, με εξασφάλιση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων σε βάθος χρόνου.
Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση και Βελτιστοποίηση Λειτουργίας των Υποδομών Ύδρευσης και Λυμάτων της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας», συνολικού προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης και λυμάτων της ΔΕΥΑΝ, καθώς και την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας της Επιχείρησης μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Με την ολοκλήρωση του έργου, το συνολικό λειτουργικό κόστος ενέργειας της Επιχείρησης αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 36% ετησίως, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση έως και 250.000 ευρώ ανά έτος. Παράλληλα, θα επιτευχθεί ουσιαστική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.


























