Μεγάλη συγκέντρωση και μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη φορά στο Μεσολόγγι για την ενίσχυση του νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Χθες, το μεσημέρι, πλήθος κόσμου βγήκε και πάλι στους δρόμους και συμμετείχε στη συγκέντρωση στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου καθώς και στην πορεία προς την κεντρική πλατεία της πόλης, με το Μεσολόγγι να στέλνει μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας ζητώντας την ενίσχυση της νοσηλευτικής μονάδας και την κάλυψη των κενών ιατρικών θέσεων. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μεσολογγίου και την ΠΟΕΔΗΝ ενώ υποστηρίχθηκε από πολλούς Συλλόγους και Φορείς της περιοχής.
Με αντίστοιχες αποφάσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», προχώρησε στην έκδοση προσκλήσεων για την ενίσχυση νέων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και την ενίσχυση υπηρεσιών υποστήριξης μακροχρόνιας φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού 6.760.000 ευρώ, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τη Νέα Αβόρανη Αγρινίου επισκέφθηκε χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πορεία και την πρόοδο των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της μεγάλης εργολαβίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία αφορά παρεμβάσεις στις εισόδους των χωριών.
Η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη στο σημείο εντάσσεται στη συνεχή παρακολούθηση των έργων που υλοποιεί η Περιφέρεια, με στόχο όχι μόνο την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά κυρίως τη διασφάλιση της ποιότητας και της ουσιαστικής αναβάθμισης της καθημερινότητας των κατοίκων. Όπως τόνισε ο ίδιος, η Περιφέρεια συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των έργων, επισημαίνοντας ότι η Νέα Αβόρανη αποτελεί μια περιοχή που απαιτεί στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στη συνολική αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργικότητας των οικισμών.
Το Σάββατο 31/01/2026 στις 7.00 μμ στο ξενοδοχείο IMPERIAL θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου του Κινήματος Δημοκρατίας. Πρόκειται να συζητηθούν οι θέσεις για το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Φεβρουαρίου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.
Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας είχε ο Βουλευτής Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Νικόλαο Παπαϊωάννου, προκειμένου να συζητήσουν την λειτουργία του νέου πανεπιστημιακού τμήματος στη Λευκάδα.
Ο Βουλευτής ενημέρωσε εκτενώς τον Υφυπουργό για το ιστορικό του θέματος, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της στέγασης του τμήματος, αφού οι εργασίες στο κτίριο του πανεπιστημίου (πρώην Κέντρο Νεότητας) προχωρούν και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν. Σχολίασε ότι το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος «Ανάπτυξη Λογισμικού και Εφαρμογές» είναι ιδιαίτερα σύγχρονο και ελκυστικό και ότι η Λευκάδα προσδοκά να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι το τμήμα να λειτουργήσει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.
Πολύ σημαντική στιγμή για την Λευκάδα καθώς υπεγράφη η πρόσκληση για την εκ νέου χρηματοδότηση του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Λευκάδας», εκτιμώμενου προϋπολογισμού περίπου 9.272.778 ευρώ. Την πρόσκληση υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Έτοιμη να παραδοθεί στους ασθενείς είναι η ανακαινισμένη πτέρυγα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Τα εγκαίνια μάλιστα θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο, παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Η αναβάθμιση των υποδομών αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας, στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους ασθενείς και στην ουσιαστική υποστήριξη του έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου. Αναφέρεται ότι το περασμένο φθινόπωρο στη Μονάδα προστέθηκαν νέα μηχανήματα και εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας γεγονός που αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα για τη λειτουργία και την ανταπόκριση του κοινού στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις» στο Αγρίνιο, όπως ανέφερε η Χριστίνα Μπαλάσκα, υπάλληλος του Δήμου Αγρινίου στο Τμήμα Πολιτισμού και υπεύθυνη του Δημοτικού Κινηματογράφου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό energy 94,2 και τη Νανά Θεοδωροπούλου.
Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η ταινία «Καποδίστριας», η οποία συγκέντρωσε πλήθος θεατών, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για ποιοτικές ελληνικές παραγωγές με ιστορικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. Αντίστοιχα, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την ταινία «Άγιος Παΐσιος», η οποία θα προβάλλεται από σήμερα Πέμπτη έως και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.


























