Εξελίξεις αναμένονται σύντομα γύρω από το μέλλον του Αλεσάντρο Μερκάτι, ο οποίος φαίνεται ότι προτιμάει τον Παναιτωλικό από την προοπτική να αγωνιστεί στη Serie B (Β’ Ιταλίας).
Ο 23χρονος μέσος που αποκτήθηκε πέρσι από την Athens Kallithea, με ελεύθερη μεταγραφή από τη Σασουόλο και είχε συμβόλαιο για ακόμη έναν χρόνο, θα αποτελέσει άμεσα παρελθόν για τον σύλλογο, καθώς έχει βαρύ συμβόλαιο και σίγουρα δεν θέλει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Παρά το γεγονός ότι ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία υπό τις οδηγίες του Κώστα Μπράτσου και αγωνίστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Καμπανιακό, από την αρχή θεωρούνταν δεδομένο πως δύσκολα θα παρέμενε στο ρόστερ.
Πλέον, οι πιθανές επιλογές του περιορίζονται σε δύο: είτε να παραμείνει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού είτε να επιστρέψει στην Ιταλία, με τη Μπρέσια της Serie B να εμφανίζεται ως πιθανός προορισμός.
Η Καλλιθέα αναμένεται να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή κρατώντας μόνο ποσοστό μεταπώλησης, απαλλασσόμενη παράλληλα από το υψηλό συμβόλαιό του. Από την πλευρά του, ο Μερκάτι φέρεται να μην επιθυμεί να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας, δείχνοντας προτίμηση στη μεταγραφή στον Παναιτωλικό.
Ωστόσο, για να προχωρήσει η υπόθεση απαιτείται συμφωνία τόσο με την ομάδα της Καλλιθέας όσο και με τον ίδιο τον παίκτη, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί.
Πηγή: Agriniara.gr | Συντάκτης: Μπάμπης Τσιρώνης
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του energy942.gr (φωτογραφίες από διαδίκτυο).