Ο Παναιτωλικός που προβλημάτισε στο Α’ ημίχρονο και στα πρώτα λεπτά του Β’ ημιχρόνου, βρέθηκε πίσω στο σκορ δύο φορές, αλλά τελικά επικράτησε με «τεσσάρα» επί του ΟΦΗ σε ματς… «ροντέο» στην επανάληψη για το τελικό 4-2!
Η ομάδα του Αγρινίου έδειχνε να έχει σοβαρό πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ωστόσο δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση από τον ΟΦΗ.
Στα πρώτα λεπτά του Β’ ημιχρόνου οι Κρητική πίεσαν και πήραν προβάδισμα με εύστοχο πέναλτι του Νέιρα στο 50′, αλλά τα «καναρίνια» έδειξαν ότι έχουν ψυχή… και τις δύο φορές που χρειάστηκε.
Ειδικότερα, στο 53′ ο Μίχαλακ μετά από σέντρα του Εστεμπάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, όμως άμεσα, στο 56′, ο ΟΦΗ πήρε εκ νέου προβάδισμα με τον Λαμπρόπουλο να κάνει το 1-2.
Στο 64′ ο Στάγιτς ανετράπη από τον Ανδρούτσο που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Ενκολόλο ευστόχησε για το 2-2, ενώ ο Παναιτωλικός άρχισε να ανεβαίνει, εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του.
Από την πίεση του Παναιτωλικού, στο 75′ έγινε το 3-2 με τον Εστεμπάν, μετά από στρώσιμο του Ενκολόλο, ενώ στο 82′ ο Μπένι Ενκολόλο ολοκλήρωσε το «καρέ», στέλνονται την μπάλα στα δίχτυα για το 4-2 που ήταν το τελικό σκορ.
Σημειώνεται ότι στο 86′ και ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες, μετά από αποβολή του Στάγιτς για τράβηγμα στον Σαλσίδο που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ, λίγο έξω από την περιοχή, σε τετ-α-τετ με τον Τσάβες.
Με αυτή τη νίκη ο Παναιτωλικός έφτασε στους 7 βαθμούς, προσπερνώντας τον ΟΦΗ που έμεινε στους 6.
Μοιρασμένο το Α’ ημίχρονο
Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε επιθετικά στην αναμέτρηση με πίεση ψηλά και προσπάθησε να γίνει απειλητικός από το ξεκίνημα του αγώνα.
Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά όμως το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο.
Παιχνίδι κέντρου στη συνέχεια με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία και τον Παναιτωλικό να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργήσει επιθετικά, χωρίς όμως να μπορεί να «πατήσει» με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Στο 21′ μακρινό σουτ του Ενκολόλο εκτός εστίας.
Στο 24′ ψηλοκρεμαστό σουτ του Νους από την αριστερή γωνία της περιοχής, εκτός εστίας.
Στο 27′ πολύ άστοχο σουτ του Ματσάν εκτός γηπέδου.
Στο 30′ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Νους, ο Ανδρούτσος «έσκαψε» τη μπάλα ο Νους έγινε κατοχός της, απέφυγε με προσποίηση τον αντίπαλό του και πλάσαρε από καλή θέση ελάχιστα έξω από την εστία.
Στο 44′ σουτ του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής, πάνω από την εστία.
Χωρίς κάποια σημαντική φάση στη συνέχεια μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τις ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.
«Ροντέο» στην επανάληψη!
Ντεμπούτο ο Τσούρα, αλλαγή στο 46′ στη θέση του τραυματία Αγκίρε. Ο Ενκολόλο στη θέση του φορ.
Στο 48′ ευκαιρία ο Νους που πάτησε περιοχή και σούταρε στην αριστερή γωνία, όμως ο Τσάβες έπεσε και έδιωξε.
Πέναλτι για τον ΟΦΗ στο 49′ σε χέρι του Μαυρία, εκτέλεσε εύστοχα ο Νέϊρα και έκανε το 0-1.
Σουτ του Χατζηθεοδωρίδη εκτός περιοχής στο 52′ πάνω από την εστία.
Ισοφάριση 1-1 στο 53′, όταν ο Εστεμπάν έβγαλε τη σέντρα, ο Ενκολόλο δεν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Μίχαλακ έκανε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε εντός της γραμμής του τέρματος.
Δεύτερο γκολ για τον ΟΦΗ στο 56′ με τον Λαμπρόπουλο και ψυχρολουσία για τους φίλους του Παναιτωλικού.
Ο Ενκολόλο γύρισε δεξιά και ο Τσούρα πέρασε σε θέση φορ.
Πέναλτι για τον Παναιτωλικό στο 64′ σε ανατροπή του Στάγιτς από τον Ανδρούτσο που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. Κίτρινη στον Μπουχαλάκη που έσπρωξε τον Νους όπως και στον παίκτη του ΟΦΗ.
Εκτέλεσε εύστοχα ο Ενκολόλο στο 69′ και 2-2.
Ο Παναιτωλικός την πρωτοβουλία στη συνέχεια, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα.
Στο 75′ 3-2 ο Παναιτωλικός με τον Εστεμπάν, ύστερα από «στρώσιμο» του Ενκολόλο μέσα στην περιοχή.
Στο 80′ 4-2 ο Παναιτωλικός με τον Ενκολόλο, έπειτα από ενέργεια του Μίχαλακ.
Στο 81′ Νικολάου αντί του Μαυρία και ο Αγαπάκης στη θέση του Ματσάν.
Στο 83′ απευθείας κόκκινη στον Στάγιτς για ανατροπή του Σαλσίντο λίγο έξω από την περιοχή, ύστερα από λάθος του Μπουχαλάκη.
Εκτέλεσε στο 85′ ο Σαλσίντο για να μπλοκάρει ο Τσάβες.
Στο 87′ στη θέση του Εστεμπάν ο Αποστολόπουλος.
Κεφαλιά του Νους στο 89′ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σουτ του Μίχαλακ στο 90′ έπεσε και μπλόκαρε ο Χριστογιώργος.
Στο 90+2′ ο Σμυρλής στη θέση του διακριθέντα Ενκολόλο.
Περισσότερα σε λίγο…







Πηγή: Agriniara.gr | Συντάκτης: Γιάννης Τσιρώνης
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του energy942.gr (φωτογραφίες από διαδίκτυο).