«Η Ένωση Αγρινίου στηρίζει από την πρώτη στιγμή τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και καλεί το σύνολο της κοινωνίας να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των παραγωγών, για να σωθεί η τοπική οικονομία και η αξιοπρέπειά μας» επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με αφορμή την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων.
«Βολές» κατά πάντων εξαπέλυσε σε βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η μητέρα του 18χρονου Μάριου από το Αγρίνιο, Εύη Βέρρη.
Συγκινησιακά φορτισμένη η κ. Βέρρη αναφέρεται στο χρονικό του πώς έφτασε ο γιός της να βρίσκεται νοσηλευόμενος στην Ιταλία, επιρρίπτοντας ευθύνες σε ιατρικά λάθη και κατακεραυνώνοντας το σύστημα υγείας αλλά και την ευρύτερη διαχείριση του περιστατικού του νεαρού, από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή Πρότυπης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Διαταραχή Φάσματος Αυτισμού, προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί τον φορέα υλοποίησης και η Μητρόπολη τον φορέα λειτουργίας του έργου.
Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, το Τεχνικό Πρόγραμμα που περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε αθλητισμό, πολιτισμό και βασικές υποδομές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για σχολικές μονάδες, παιδικές χαρές, χώρους άθλησης και αναψυχής καθώς και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή φορτηγού οχήματος και εγκλωβισμένο τον οδηγό σημειώθηκε στον παράδρομο της Ιόνιας Οδού, κοντά στη Σκαμνιά Άρτας.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα από την Π.Υ. Άρτας και η 5η ΕΜΑΚ Ιωαννίνων. Με χρήση διασωστικής σειράς η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε τον οδηγό χωρίς τις αισθήσεις του και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Προηγήθηκε η άρση του τράκτορα από δύο γερανούς ιδιωτών από την Άρτα.
Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη ένας 49χρονος κατηγορούμενος για ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Ο δράστης με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από τον υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ και τράπηκε σε φυγή. Ύστερα από άμεσες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ψαλίδι και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο Δήμος Αγρινίου ανακοίνωσε την προμήθεια δύο νέων λεωφορείων για τις ανάγκες των Δομών της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, Προγραμμάτων Παιδιού, ΑμεΑ και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Αγρινίου». Πρόκειται για έργο που εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και με αφορμή τα ολοένα και συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας, ενημερώνει τους πολίτες για βασικά μέτρα πρόληψης της γαστρεντερίτιδας και καλεί τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα, να τηρούν τις οδηγίες προστασίας και να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή ανάγκη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση μετά από πλημμύρες, έντονες βροχοπτώσεις ή άλλες ακραίες καιρικές συνθήκες, αυξάνεται ο κίνδυνος επιμόλυνσης του νερού και των τροφίμων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Για το λόγο αυτό, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι πολίτες να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής και ασφαλούς χειρισμού τροφίμων.
Για 10η συνεχόμενη χρονιά οι Πρόσκοποι Αγρινίου προσκαλούν στην καθιερωμένη εκδήλωση αγάπης που διοργανώνουν στην πλατεία Δημοκρατίας για την εκπλήρωση ευχών των μαθητών των ειδικών σχολείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 11:00π.μ. στην Πλατεία Δημοκρατίας.
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου διοργανώνει την εορταστική εκδήλωση «Στολίζουμε το Δέντρο μας!», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 19:15.
Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο ΑμεΑ «Αλκυόνη», τη ΦΛΟΓΑ – Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια και τον Σύλλογο Απανταχού Σκαλιωτών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο Σύλλογος Φλόγα Αγρινίου προσκαλεί σε εκδήλωση το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο Παπαστράτου & Σπ. Τσικνιά από 10π.μ. μέχρι 2μ.μ. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Όλοι μαζί θα στείλουμε μηνύματα Αγάπης και Ελπίδας στα παιδιά που πάσχουν από Καρκίνο».
Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στη διοργάνωση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων του θαλάσσιου σκι, με την ανάληψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θαλάσσιου σκι Νέων 2026.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 19 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 23 του ίδιου μήνα, στην ανανεωμένη και τριπλή πλέον εγκατάσταση στη Λίμνη Στράτου, στο Αγρίνιο, έναν από τους τρεις καλύτερες στίβους στην Ευρώπη.
Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Παραμύθι από Ζάχαρη», συνδιοργανώνει με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλ/νίας Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου (Τμήμα Αιμοδοσίας), εθελοντική αιμοδοσία.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 από τις 8.30π.μ. μέχρι 2.30μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και είναι αφιερωμένη στα παιδιά της «ΦΛΟΓΑΣ» και στους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία.
Στην Αιμοδοσία συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Ατωλ/νίας
























