Οι Δήμοι Αγρινίου και Ακτίου – Βόνιτσας, ενημερώνουν για τις διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης των πληγέντων, από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Προβλήματα καταγράφηκαν και στον Δήμο Ξηρομέρου, με τον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη να προτάσσει μιλώντας στον energy 94,2 και τη Νανά Θεοδωροπούλου, ένα συνολικότερο σχέδιο θωράκισης της Αιτωλοακαρνανίας.
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε Πυροσβεστική και Αστυνομία, στη Νέα Αβώρανη Αγρινίου, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο.
Φτάνοντας στο σημείο οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρα που τους απειλούσε με μαχαίρι με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί η Αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε. Όπως προέκυψε φωτιά στο αυτοκίνητό του έβαλε ο ίδιος. Ο συλληφθείς φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν αντιμετωπίζοντας ψυχολογικά προβλήματα.
Θετικές εξελίξεις καταγράφονται σε ότι αφορά στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αγρινίου. Mετά την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Άδωνι Γεωργιάδη και στην Πάτρα, μεταξύ του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Γιώργου Αγραφιώτη προκηρύχθηκαν θέσεις ειδικευμένων γιατρών.
Πρόκειται για μία θέση παθολόγου και μία καρδιολόγου. Ο κ. Αγραφιώτης μίλησε για το θέμα στον energy 94,2 και την δημοσιογράφο Νανά Θεοδωροπούλου.
Για απτά αποτελέσματα των περιπολιών στου καταυλισμούς των Ρομά στην περιοχή Μεσολογγίου και Αιτωλικού έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Energy 94,2 και την εκπομπή «Υπάρχει Θέμα» με τη Νανά Θεοδωροπούλου.
Στο μεταξύ ο κ. Τέγας αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε σχέση με την παράδοση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Μεσολογγίου.
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο, για την εκδήλωση του Υπουργείου Εργασίας, με θέμα «Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στην ψηφιακή εποχή της εργασίας» παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Κώστα Καραγκούνη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας “Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας” 2023-2025 με κεντρικό θέμα “Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στην ψηφιακή εποχή”.
«Απαιτούμε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του θανάτου του συναδέλφου, να πληρώσουν όσοι ευθύνονται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για τον θάνατο του εργάτη καθαριότητας στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας Χρήστου Μήτσουρα.
Πένθος για την οικογένεια της αντιδημάρχου Αμφιλοχίας Ειρήνης Φίλου.
Όπως γνωστοποίησε η ίδια, έφυγε από τη ζωή ο αδελφός της Χρήστος, σε ηλικία 60 ετών. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, τιμά την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών του Πυροσβεστικού Σώματος.
Θα τελεστεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 και ώρα 10:30 επιμνημόσυνη δέηση στα Μνημεία των ηρώων πυροσβεστών και συγκεκριμένα του Πυρονόμου Ιωάννη Κωστάκη, που βρίσκεται στο 13ο χιλ. Ε.Ο. Αγρινίου-Μεσολογγίου, στην Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων. Επίσης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Εθελοντή Αρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Πλεξίδα στον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Β΄ τάξης Παραβόλας, του Δήμου Αγρινίου, που έχασε τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ζακύνθου συνελήφθησαν δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών και την προστασία των ανηλίκων, οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν και οι γονείς των ανηλίκων με την κατηγορία της παραμέλησης της εποπτείας τους.
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2025, στις 9:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δελβινάκι, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αλεξίου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί με πλήρη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια, παρουσία αρχιερέων, κληρικών, εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθους πιστών. «Η εκδήλωση σηματοδοτεί κορυφαία στιγμή πνευματικής αναγέννησης για την τοπική Εκκλησία και για ολόκληρο το Πωγώνι» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετείχε ενεργά στην 3η τεχνική συνάντηση του έργου ECOBASE, στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2025, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας υπό το συντονισμό του Δήμου Αργυρόκαστρου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των 10 εταίρων του έργου.
Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Ναστούλης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και ο Γεώργιος Ρόμπολας Προϊστάμενος Εμποροβιομηχανικών θεμάτων.


























