Στη λύση ενός «γόρδιου δεσμού», που ταλαιπωρούσε για δεκαετίες τον Δήμο Ξάνθης, προχώρησε προσφάτως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, χορηγώντας στη ΔΕΥΑ Ξάνθης την άδεια χρήσης των νερών των πηγών Στρατώνων Παραδείσου Καβάλας, από τις οποίες υδροδοτείται περίπου το 60% της πόλης της Ξάνθης και των γύρω οικισμών.
τον δήμο.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι διασφαλίζει την αδιάλειπτη και οικονομικά βιώσιμη υδροδότηση όχι μόνο του αστικού ιστού της Ξάνθης, αλλά και των συνοικισμών Εκτενεπόλ, Καλλιθέας, Νέας και Παλιάς Χρύσας, καθώς και των οικισμών Εύμοιρο, Νέα και Παλαιά Μορσίνη.
«Κλείνει οριστικά ένα ανοιχτό ζήτημα, που απασχολούσε τη ΔΕΥΑ Ξάνθης και τον δήμο μας για δεκαετίες. Η επιχείρηση αποκτά πλέον τον πλήρη έλεγχο των πηγών που τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος της Ξάνθης, διασφαλίζοντας σταθερή, ποιοτική και οικονομικά βιώσιμη υδροδότηση για όλους τους δημότες. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού, που σηματοδοτεί τη μετάβαση της ΔΕΥΑΞ σε μια νέα εποχή αποτελεσματικότητας και σταδιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών της προς τους πολίτες», δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης, Στράτος Κοντός.
Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, η εξασφάλιση της άδειας χρήσης σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού για τη ΔΕΥΑ Ξάνθης, με προτεραιότητα τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της περιοχής. Στόχος είναι ένα δίκτυο πιο αποδοτικό και αξιόπιστο, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των πολιτών.
Πηγή: ypaithros.gr | Συντάκτης: Θεοδωροπούλου Πόπη
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη του energy942.gr (φωτογραφίες από διαδίκτυο).


























