Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αιτωλικού, σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη το Σάββατο το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Λεσινίου – Πενταλόφου.
Ειδικότερα, 56χρονος άνδρας οδηγώντας μοτοσικλέτα, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θανάσιμος τραυματισμός του. Από τους αστυνομικούς διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.
Σε ένα ακόμη αγροτοδικείο παραπέμπονται αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που πρωτοστάτησαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης.
Μιλώντας στον energy 94,2 και τη Νανά Θεοδωροπούλου, ο κ. Κοτοπούλης κατήγγειλε την επιλογή της κυβέρνησης να οδηγεί τους αγρότες στα δικαστήρια αντί να δίνει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.
Σε κλίμα σεβασμού και ιστορικής συνείδησης, πραγματοποιήθηκε χθες, το ενιαύσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 120 πατριωτών που εκτελέστηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η τελετή διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και την Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Το επίσημο μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεσμικών φορέων, σωμάτων ασφαλείας και συγγενών των θυμάτων, αποδίδοντας την προσήκουσα τιμή στη μνήμη των εκτελεσθέντων. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε στον τόπο Θυσίας επιμνημόσυνη δέηση και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους αρχών, οργανισμών και συλλογικοτήτων. Στο πλαίσιο της τελετής, ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης απηύθυνε ομιλία ιστορικού και παιδευτικού χαρακτήρα, ενώ ο μαθητής Αλέξανδρος Καρακώστας απήγγειλε απόσπασμα από το ποίημα «Στου Κρανίου τον τόπο» του Αγρινιώτη ποιητή Πάνου Χατζόπουλου. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Σε μια δραστική απόφαση προχώρησε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου, αναστέλλοντας τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής για το επόμενο δεκαήμερο όσον αφορά τις νοσηλείες.
Η εξέλιξη αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς η μοναδική διαθέσιμη παιδίατρος έλαβε αναρρωτική άδεια, αφήνοντας την κλινική χωρίς την απαραίτητη ιατρική κάλυψη. Παρά τα σοβαρά προβλήματα, η Μαιευτική Κλινική θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, αν και με αυξημένες δυσκολίες, λόγω της απουσίας παιδιάτρου. Η δεύτερη παιδίατρος του νοσοκομείου έχει τεθεί σε καθεστώς ΕΔΕ και απέχει από τα καθήκοντά της, μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ένα βρέφος χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Πάτρας.
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, για την προστασία των ανηλίκων από το αλκοόλ.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου την Κυριακή, εντοπίστηκαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύο ανήλικες, οι οποίες είχαν επιδείξει σε υπάλληλο του καταστήματος, πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, προκειμένου καταναλώσουν αλκοόλ. Στα πλαίσια της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν και οι μητέρες των δύο ανήλικων.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημαντική προσέλευση πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Υγεία στην Εφηβεία – Παραβατικότητα Ανηλίκων & Σχολική Βία»
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Υποστήριξης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά, όπως οι ψυχολογικές δυσκολίες των εφήβων, τα φαινόμενα σχολικής βίας, αλλά και η παραβατικότητα ανηλίκων. Ομιλήτριες της ημερίδας ήταν η Παναγιώτα Βαρσάμου, Αντεισαγγελέας Εφετών και η Ελπίδα Παναγιωτουνάκου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, οι οποίες ανέπτυξαν σημαντικές πτυχές του θέματος, δίνοντας χρήσιμες κατευθύνσεις πρόληψης και αντιμετώπισης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.
Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Κηφισιάς με τον Παναιτωλικό στη Νεάπολη για την 5η αγωνιστική των playout, σε ένα ματς χαμηλής ποιότητας και ελάχιστων φάσεων, όπου το τελικό αποτέλεσμα άφησε τελικά ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.
Η Κηφισιά είχε τη σημαντικότερη στιγμή του αγώνα με τη διπλή ευκαιρία των Ζέρσον Σόουζα και Θεοδωρίδη, όμως καμία από τις δύο πλευρές δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα άλλαζε την εικόνα της αναμέτρησης. Παρά το «στείρο» 0-0, ο βαθμός αποδείχθηκε χρήσιμος και για τους δύο. Με πέντε αγωνιστικές να απομένουν, οι δύο ομάδες έχουν αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την παραμονή. Το επόμενο ραντεβού τους είναι το Σάββατο (02/05, 17:00) στο Αγρίνιο, σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι για την 6η αγωνιστική των playouts.












