Η κοινωνία του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τη Μαρία Μπίμπα.
Μία εμβληματική προσωπικότητα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 60 ετών και αντιμετωπίζοντας το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία πάλεψε με αξιοζήλευτο σθένος και δύναμη. Η Μαρία Μπίμπα έγραψε την δική της ιστορία στην επιχειρηματικότητα αποτελώντας παράδειγμα εργατικότητας και ανιδιοτέλειας. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 1η Μαΐου 2026, στις 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, όπου η σορός θα βρίσκεται από τις 9:00 π.μ. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο της Καμαρούλας.
Συνελήφθη στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία.
Η κατηγορούμενη εισήλθε σε χώρο υποδοχής ξενοδοχείου, όπου βρισκόταν ηλικιωμένος άνδρας και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 290 ευρώ. Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν έρευνες από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα την εξιχνίαση της ληστείας.
Συνελήφθη στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ναυπακτίας και της Τροχαίας, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.
Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ένας ακόμα άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον διακινητή κατηγορούμενο, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών απέρριψε στο οδόστρωμα 6,4 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ ο κατηγορούμενος συνελήφθη. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των δυο κατηγορούμενων, προκειμένου να προβούν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών. Συνδρομή στις έρευνες των αστυνομικών και στην ανεύρεση των ναρκωτικών, παρείχε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ουσιών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεσολογγίου «Sporty».
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η Οργανωτική Επιτροπή του ΔΕΗ Tour of Hellas – Cycling Greece παρουσίασαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου παρουσίασαν όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της διοργάνωσης στην πόλη του Αγρινίου.
Η ανάδειξη του Αγρινιώτη Χρήστου Μαυραγάνη στην προεδρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δεν είναι απλώς μια προσωπική επιτυχία. Είναι μια εξέλιξη με σαφές πολιτικό και θεσμικό αποτύπωμα για την Αιτωλοακαρνανία.
Ένας άνθρωπος-αστυνομικός από το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στην κορυφή ενός από τα ισχυρότερα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας, με άμεση πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και καθοριστικό λόγο σε ζητήματα ασφάλειας, στελέχωσης και επιχειρησιακής πολιτικής.
Τη συνολική αποδυνάμωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), με αιχμή τη μαζική απομάκρυνση των εργασιακών συμβούλων και τον άμεσο κίνδυνο για τη λειτουργία των υπηρεσιών αναδεικνύει με ερώτησή της η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Χριστίνα Σταρακά.
Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα εμφανίζει μία από τις χειρότερες αναλογίες ανέργων ανά εργασιακό σύμβουλο στην Ευρώπη, γεγονός που υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Την ίδια στιγμή, αντί για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, οδηγούνται σε αποχώρηση πάνω από 700 έμπειροι εργασιακοί σύμβουλοι έως τον Ιούνιο του 2026, ενώ τα οργανικά κενά στη ΔΥΠΑ ξεπερνούν τις 1.500 θέσεις. Η κ. Σταρακά τονίζει ότι η επιλογή αυτή υπονομεύει εξίσου τη λειτουργία των τοπικών υπηρεσιών, καθώς η αποδυνάμωση της ΔΥΠΑ σημαίνει λιγότερη και πιο υποβαθμισμένη υποστήριξη για ανέργους και επιχειρήσεις σε περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία.
Σε έναν δυναμικό προορισμό για τους λάτρεις των δύο τροχών μετατρέπεται ο Δήμος Σουλίου, ο οποίος πρωτοπορεί πανελλαδικά θεσμοθετώντας τις πρώτες επίσημες, οργανωμένες ορεινές διαδρομές για μοτοσικλετιστές.
Η απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου, Αθανάσιου Ντάνη, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το τουριστικό προϊόν της περιοχής.
Τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αλόγου από κυνηγετικό όπλο, στην περιοχή Μαυράτα της Κεφαλονιάς, κατήγγειλε το φιλοζωικό σωματείο «Αδέσποτα Εν Δράσει», το οποίο κοινοποίησε και φωτογραφίες του τραυματισμένου ζώου.














